برای بازنمایی ظرفیت بانوان در پیشرفت خود و جامعه نیاز به معرفی و دیده شدن الگوها داریم

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه هیئت به عنوان جمع مؤمنانه که می توانند با هم همراه شوند، فرصتی برای بروز استعدادهای زنان است، گفت: این ظرفیت همچنان وجود داشته اما به خوبی روایت نشده، برای بازنمایی ظرفیت بانوان در پیشرفت خود و جامعه نیاز به معرفی و دیده شدن الگوها داریم.

نشست خبری مهرواره هوای نو، امروز 28 فروردین ماه با حضور حجت‌الاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی، وحید ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو، عاطفه سعیدی نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی و مسئولان بخش های مختلف مهرواره هوای نو در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد.

حجت‌الاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی گفت: جریان هیئت به عنوان یکی از بخش‌های فرهنگی اموری دارد که مجموعه حاکمیت باید تسهیلگری کند تا هیئت تأثیر خود را در کشور بگذارد، یکی از امور که هیئت به جریان فرهنگی کشور کمک می کند استفاده از مدل جشنواره هاست .

وی اظهار کرد: مجموعه هوای نو به عنوان یک رویداد فرهنگی در سال اول بر اساس ظرفیتی که هیئت‌ها دارند و ملاکهای مشخص شده برگزار شد. خدا را شاکریم که دوره دوم این مهرواره آغاز شده، اساسا جشنواره ها زمانی تاثیر دارند که استمرار داشته باشند و مخاطب جدید بگیرد لذا استمرار هوای نو جزء سیاست هیئت بوده و تلاش بر این است هوای نو مردمی بماند. حتما در سال اول حاکمیت باید حمایت کند امیدواریم در سال آینده جشنواره پویاتر داشته باشیم تا بدون حاکمیت بتواند فعالیت خود ادامه دهد.

وحید ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو گفت: دومین دوره مهرواره در حال برگزاری است. سال گذشته ۵ هزار هیئت شرکت کردند و ۳۰ هزار رشته هیئت را داوری کردیم. در ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ اختتامیه برگزار شد دو روز نشست برگزیدگان هیئت و مسئولان برگزار شد از یک ماه بعد فعالیت سال دوم آغاز شد.

وی با بیان اينکه هوای نو به مقوله ای ورود کرده که عمق و گستردگی دارد، اظهار کرد: هوای نو امسال دو هدف و چهار سیاست دارد. یکی از اهداف کمک به ارتقای سطح نگرش هیئت است به گونه ای که عموم مردم مخاطب باشند. هیئت‌ها باید آغوش خود را برای همه مردم باز کنند. در سالهای گذشته هیئت‌ها از برگزاری صرف آیین مذهبی فراتر رفته اند و در شکل‌های مختلف جهادی ورود کردند و این موضوع نویدبخش این است که هیئت تبدیل به نهادی شده که دامنه و سپهر فعالیتش روزبه روز گسترده می شود.

ملتجی افزود: دومین هدف، تلاش برای تغییر نگاه عموم مردم به هیئت است به واسطه تغییر تصویری که رسانه ها ارائه می دهند به گونه ای که هیئت محصور در زمان مناسبتی نباشد در این راستا در شورای مرکزی، ۲۰ جلسه داشته ایم تا هدفها را محقق کنیم. چهار سیاست را در این حوزه دنبال می کنیم. برای امسال بنا شد به نقش بانوان پررنگ تر پرداخته شود و در شواری برنامه ریزی و هیئت داوران و رشته ها به این موضوع می پردازیم. دومین سیاست جهاد تبیین است و بناست در همه رشته ها جهاد تبیین مورد نظر قرار گیرد. سومین مورد مشارکت با دستگاه های مختلف است. مهرواره هوای نو برای همه ایران است و تلاش داریم به همه هیئت‌ها در سراسر کشور بپردازیم و فقط نگاه به تهران نباشد.

سید محمدصادقی آرمان، مدیر بخش تولید هیئت گفت: در این بخش، سه محور اصلی داریم، از جمله محور تولید محتوایی هیئت، با توجه به اینکه نیازهای محتوایی و معارفی در هیئت مهم است، نگاه جدی به این حوزه داشته ایم و در رشته کتاب و سایر مکتوبات گنجانده شده است. در این زمینه سعی کرده ایم عناوین همپوشانی داشته باشد. دربخش کتاب، آثار اهل قلم که عضو هیئت هستند یا با هیئت در ارتباطند یا ماهنامه و جزوات آموزشی که توسط اعضای هیئت تولید شده مد نظر قرار دارد. محور دوم، تولید محصولات هیئت است. هیئت‌ها ابزار و محصولات تربیتی و فرهنگی تولید می کنند. تولیدات فضاسازی محیطی مثل پرچم، کتیبه ها و ریسه ها نیز به عنوان یک رشته مد نظر قرار دارد. بخشی از هیئت‌ها در این زمینه پیشرو هستند. همچنین رشته تولیدات کاربردی در نظر گرفته شده که شامل وسایل جانبی مورد نیاز هئیت و هدایای مختص مخاطبان می شود. تولیدات رسانه ای، تبلیغات صوتی و تصویری، بازی و سرگرمی و نرم افزارهای تلفن همراه از دیگر رشته های این بخش به شما می آید.

آرمان افزود: برنامه های کاربردی، محور سوم تولیدات برای هیئت است. موارد قبل که عنوان شد، توسط اعضای هیئت برای هیئت ارائه می شود اما در مورد برنامه های کاربردی، تولیداتی است که افراد از بیرون برای هیئت طراحی کرده اند و شامل تولیدات آموزشی و پژوهشی، تولیدات فضاسازی محیطی، تولیدات بازی و سرگرمی و نرم افزار است.

رحیم آبفروش، مدیر بخش نهاد هیئت مهرواره هوای نو گفت: جامعه ایرانی تجربه ارتباط با هیئت را داشته اند یا خادم یا مخاطب هییت بوده اند. در مهرواره هوای نو تلاش می کنیم گنج ذیقیمتی که گذشتگان پایه گذاری کردند به درستی به نمایش در بیاوریم نهاد هیئت دارای اهمیت ویژه است که از نگاه متفاوت به هئیت می نگرد. نگاه به هیئت به عنوان نهاد اجتماعی نگاه جدید است. هیئت ظرفیتی است که مردم فرصت برای کارهای خیر و خوب پیدا کردند.

وی با بیان اینکه هیئت را مأمنی برای همه مردم می بینیم، اظهار کرد: مردم با محوریت ثقلین برای اهدافی که می توانند نقش آفرینی داشته باشند کنار هم قرار می گیرند. اگر هیئت‌ها را بستری برای کنشگری در نظر بگیریم یک قدم به الگوی حکمرانی مردمی نزدیک شده ایم.

آبفروش عنوان کرد: امسال نهاد هیئت سه محور دارد در محور اول چند رشته در نظر گرفته شده که شامل هیئت و خانواده، هیئت و نوجوان، هیئت و امداد و کمک رسانی، هیئت و هنر، هیئت و اقتصاد، هیئت و شهدا و هیئت و شادی می‌شود و هیئت و معنویت، هیئت و تشکیلات و ساختار هیئت، رشته های دیگر این بخش هستند.

وی بیان کرد: هیئت هایی که دغدغه معنویت دارند، ترویج فضایل اخلاقی برای آنها در اولویت قرار دارد. مهرواره هوای نو در نظر دارد برگزیدگان جمهوری اسلامی را معرفی کند و البته جهانی اندیشی هیئت ها را محل توجه قرار داده است. همچنین در این بخش، رشته ساختار و تشکیلات هیئت را در نظر گرفته ایم چون برای ما اهمیت دارد که در هیئت، ساختار، تشکیلات، مدیریت و نیروها سازماندهی شده باشد. هیئت و ورزش و هیئت و جهاد علمی امسال به این بخش افزوده شده است.

سیدابوالحسن حسینی، مدیر بخش ارکان هیئتمهرواره هوای نو گفت: در مهرواره هوای نو چهار بخش داریم. یکی از بخش ها ارکان هیئت است. در مهرواره به باوری معتقدیم که اگر هیئت بخواهد به نهاد اجتماعی تبدیل شود، نباید تک رکنی به هیئت نگاه کنیم. ما در بخش ارکان معتقدیم هیئت چهار رکن اصلی دارد که شامل سخنران، ستایشگر، شاعر و مدیر هیئت می شود. اینها در کنار هم هیئت را به نهاد هم افزا تبدیل می کنند. سال قبل یک رشته به این بخش اختصاص داشت. امسال ۱۱ رشته داریم. در دو محور سخنران و ستایشگر، چهار رشته در محور شاعر، دو رشته و در محور مدیر، یک رشته اختصاص یافته است. در محور شاعر، شعرهایی مد نظر است که در قالب کلاسیک و نو سروده می شود و یک رشته اشعار نوحه و سرود است. محور ستایشگر چهار رشته دارد شامل بخش‌های مضمون و محتوا، نوحه و سرود خوانی، ادعیه خوانی و آیین سنت‌ها و مداحی های بومی می شود. در محور سخنران چهار رشته داریم که شامل منبر برای سخنران نوجوان، منبر با توجه به‌ خانواده، منبر در عرصه جهانی و بین الملل و بانوان سخنران می شود.

عاطفه سعیدی نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیعات اسلامی گفت: یکی از سیاست‌های مهرواره هوای نو، جدی گرفتن فضای بانوان است، صرفا از باب حس و حال عمومی جامعه، این فضا جدی گرفته نشده بلکه تعالیم اسلام زن را کانون و چشمه زندگی می داند و اگر به دنبال شکل گیری تمدن توحیدی انقلابی هستیم ساخت نرم افزار، کار زنانه است.

وی اظهار کرد: امروز در انقلاب اسلامی نیاز داریم ظرفیت اثرگذار زنانه را جدی بگیریم. نگاه مکتبی ما مبتنی بر قرآن و اولیا الله است و هیئت برمدار اولیا الله قرار دارد. به نوعی همین نگاه مکتبی اسلام به زن بود که نگاه جهالت گونه به زن را به ریحانه بودن تغییر داد و زن را از کالا به الگوی رهبری پیشرفت تبدیل کرده است. همانطور که امام خمینی(ره) فرمودند اگر حضور زنان در پیروزی انقلاب در راهپیمایی ها نبود انقلاب پیروز نمی شد، امروز انقلاب در رسیدن به اهدافش باید نقش زنان را بازآفرینی کند.

سعیدی‌نژاد عنوان کرد: هیئت به عنوان جمع مؤمنانه که می تواند با هم همراه شوند فرصتی برای بروز استعدادهای زنان است این ظرفیت همچنان وجود داشته اما به خوبی روایت نشده، برای بازنمایی ظرفیت بانوان در پیشرفت خود و جامعه نیاز به معرفی و دیده شدن الگوها داریم.

وی تصریح کرد: مهرواره هوای نو نوپاست و کار در حوزه زنان مسیر طولانی دارد. محور سخنران بانو ویژه تعریف شده که به ظرفیت بانوان سخنران در هیئات و مجالس پرداخته شده است. امروز در جهاد تبیین مهمترین عنصر، بانوان هستند که باید عرصه برای نقش پذیری آنها فراهم شود.

در پایان این نشست، سیدحمیرضا همراه به بخش فراهیئت به عنوان مجموعه هایی که از هیئت‌ها حمایت می کنند و خدماتی ارائه می دهند اشاره کرد و گفت: این بخش دو محور دارد، محور اول شامل سه رشته فراخوان، پویش و و ویژه برنامه می شود. محور دوم، محور حامیان و بانیان است که رشته های این بخش شامل خدمات هنری، رسانه ای، آموزشی، و خدماتی، سازمانی و پشتیبانی می شود.

وی تصریح کرد: فراخوان این مهرواره شروع شده و تا پایان اردیبهشت‌ماه ادامه دارد. علاقه مندان از طریق سایت مهرواره هوای نو می توانند ثبت نام کنند. درچهار بخش می توانند رشته هارا انتخاب و مستندات ارائه کنند. امید است تا پایان تیرماه برگزیدگان انتخاب شوند. در این زمینه سلسله نشست تخصصی در سال گذشته با موضوع هیئت در آینده داشته ایم که برگزیدگان و فعالان هیئات دعوت شدند و سوالات پرسیده شد امسال هم قبل از اختتامیه، اواخر مردادماه این نشست‌های تخصصی برگزار می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *